BEMUTATKOZÁS

 

A vállalkozás 1989-ben a rendszerváltás idején, akkoriban jellemzőnek mondható módon, anyagi és pénzügyi erőforrások nélkül, csupán humán tőkével rendelkezve alakult meg. A vállalkozás formája a természetes személyekből álló, ma már nem létező – GMK (Gazdasági Munkaközösség) – társasági formában kezdte meg működését. Tevékenységei az ez időben elterjedő informatikai iparág különböző szolgáltatásaihoz kötődtek: ügyviteli szoftverek készítése, eszközök kereskedelme, és számítástechnikai oktatás.

A kialakuló piacgazdaság által támasztott kereslet kielégítésével, minden üzleti területen bővültek szolgáltatásai. Felnőttképzési szolgáltatása, az igényekre reagálva, kibővült kereskedelem marketing, vendéglátás, szépségipari szolgáltatás, pénzügyi számviteli szakmacsoportba tartozó képzések kínálatával. Az időközben alkalmazottakkal 11 főre bővült dolgozói létszámmal rendelkező vállalkozás 1994. január 1-től átalakult, és mint KFT működött tovább.

Az 1989-1994-ig terjedő időszakban a vállalat igyekezett minden, a helyzetéből adódó, birtokában lévő, erőforrás (szakember ellátottság, kapcsolati tőke, felhalmozott tudás) kihasználásával rövidtávú versenyelőnyét fenntartható versenyelőnnyé alakítani, Ricardo-i értelemben nagyobb járadékot realizálni.

1994-2009-ig a társaság dinamikus fejlődött, a nyereség és az árbevétel megtöbbszöröződött. A jelenlegi létszám: főállású alkalmazott: 12 fő, megbízási szerződéssel alkalmazott: cca. 80 fő (az éppen aktuális képzések függvényében folyamatosan változó létszám). Jelenlegi tevékenységi körében a cég a Nyugat-Magyarországi régió egyik legmeghatározóbb szereplője.

 

Sopron, 2013.01.01

Fényes György, Ügyvezető

 

WordPress theme: Kippis 1.15